MontBlanc

Blog

Blog

Adrenalinkicken – Saker som får blodet att rusa del 1

juni 12, 2017, Författare: Melker

Det finns säkert en hel del saker där ute som får folks blod att rusa, som ökar produktionen av adrenalin och som därmed också ger individen en rush av något slag. Detta kan röra sig om allt från att hoppa fallskärm eller bungee jump till att tävla i ett fordon av olika slag till att dyka bland rovdjur som hajar eller krokodiler. Alla är vi olika och det är långt ifrån alla som söker att få denna rush medvetet men ibland är det mer eller mindre oundvikligt. Ett bra exempel på detta är att köra eller åka i trafiken i länder som Thailand eller Indien, speciellt sittandes bakpå en motorcykel, en så kallad motorcykeltaxi som ofta används i framför allt Thailand. Det är tveklöst något som kan vara en håruppresande upplevelse för många, speciellt oss svenskar som är vana vid vår trafik hemma i Sverige, där vi inte nödvändigtvis är lika lössläppta när det gäller trafikregler, inte lika aggressiva i vårt sätt att köra eller lika egoistiska som förarna är i Thailand, där det till stora delar bara är ”jag och åter jag” som gäller i trafiken, man tänker bara på sig själv och skiter bokstavligen talat i övriga trafikanter.

Med detta i åtanke, tänk dig då att du sitter bakpå en motorcykeltaxi i en stad som Bangkok eller Pattaya, där det är väldigt trafikerat med både bilar, bussar och motorcyklar. Lägg sedan till att ingen bryr sig om hastighetsbegränsningen, ofta kör mot rött, titt som tätt kör berusade eller är upptagna med en massa annat samtidigt som dom kör, däribland att prata i telefon samtidigt som man kör motorcykel med telefonen i ena handen och den andra, styrandes motorcykeln och att du då beger dig in i allt detta bakpå en motorcykel. Skulle inte detta få ditt blod att pumpa lite snabbare, få dig aningen orolig eller rent ut sagt rädd och därmed även öka produktionen av adrenalin, ja då vet jag inte riktigt vad det skulle krävas. Det är med livet som insats som man sätter sig på en motorcykel i Thailand, vare sig det rör sig om passagerare eller om man kör själv. Det spelar ingen roll hur bra man är, inte när övriga trafikanter inte kan köra.

På tal om Thailand

När vi ändå befinner oss i Thailand så kan vi väl rada upp lite andra saker som också skulle kunna få blodet att pumpa, så som att fiska efter sötvattens stingray upp längs Chao Phraya floden i Bangkok. Har ni inte sett tv-programmet River Monsters, leta då upp det på youtube och sök efter fresh water stingray så får ni se vad det är jag syftar på.

Annat ni kan göra är att åka linbana från Pattaya Tower ner till marken, ett torn som sträcker sig 55 våningar upp. Från toppen kan ni sedan åka en linbana ner till marken, där ni endast håller i er med händerna hela vägen ner. Eller varför inte prova på bungee jumping, speciellt med tanke på thailändarnas bristande fokus på säkerhet och underhållning av utrustning. Där är det verkligen med livet som insats som man kastar sig ut från plattformen.