MontBlanc

Blog

Blog

Adrenalinkicken – Saker som får blodet att rusa del 2

juni 27, 2017, Författare: Melker

Jag tänkte här lista några saker som ni skulle kunna göra för att få blodet att rusa och därmed också få en adrenalinkick, saker som kanske många av oss inte skulle våga eller vilja göra men något för er som vill testa på nya saker i jakten på den där otroliga kicken som medföljer. Dom säger att adrenalin är en drog och jag kan nog inte mer än hålla med när det gäller detta.

Viktlöshet

Numera behöver man inte bege sig ut i rymden för att kunna uppnå total viktlöshet. Detta kanske inte erbjuds i Sverige men däremot i USA finns det idag möjligheten att åka upp i vanliga flygplan och göra så kallade ”zero gravity flights” Man uppnår detta genom att göra kraftig stigning följt av ett lika kraftigt fall med flygplanet. Under dessa manövrar kan passagerarna uppnå viktlöshet i upp till 25 sekunder!

Gå på glas

Att gå på glas kanske inte låter så märkvärdigt, men om det rör sig om en gångväg gjord helt och hållet av glas, både golv och sidor och att detta sedan är monterat på en bergsavsats på berget Tianmen Mountain i Kina, där gångbron är belägen över 1200 meter ovanför ravinen nedanför och ni har då något som skulle få även den tuffaste att få skakiga knän. Detta är absolut inget för den som är höjdrädd!

Rickshaw Run

Vad skulle du säga om att delta i en ”motortävling” som sträcker sig över 350 mil, och att färdas hela denna resa i en indisk Rickshaw, vilket är som en moped fast med ett säte bakpå där passagerare sitter. Detta är ett vanligt transportsätt i Indien, likt motorcykeltaxi i Thailand, som jag skrev om i första delen. Till saken hör att tävlingen har ingen support personal, ingen färdplan utan det gäller bara att ta sig från start till mål men ingen garanti att du når målet och allt detta i ett fordon som har lika mycket kraft som en gräsklippare och allt detta i en trafik som är bland den värsta i världen där mottot är ”störst går först” och bussarna körs som om dom hade stulits och dom jagas av polisen.

Stå på kanten

Stå är kanske inte det rätta ordet utan gå skulle passa bättre och ännu en gång är det något som inte är lämpat för den som lider av svindel. Besök CN Tower i Toronto, Kanada och bege er upp i det 457 meter höga tornet. När kan ni sedan få gå runt tornet på utsidan av skyddsräcket utan att ens hålla i er iförd en overall och sele som håller er på plats.

Dödsburen

Översatt från engelska Cage of Death där vi syftar på en upplevelse som finns tillgänglig i Darwin i Australien. Ni kan dyka ner i en glasbur där ni har enorma krokodiler simmandes runt omkring denna tunna glasbur. Det finns plats för två personer i burken som sedan sänks ner i vattnet bland alla dessa saltvattenkrokodiler. Ni har säkert sett filmen Cocodile Dundee, där kan ni se hur stora dessa bjässar verkligen kan bli!