MontBlanc

Blog

Blog

Extrema BASE-jumping platser i världen del 2

mars 3, 2017, Författare: Melker

Detta blir min andra del i denna serie där jag tittar närmare på populära BASE-jumping platser runt om i världen. I mina första inlägg skrev jag lite om hur denna sport uppstod och hur den under senare år har ökat ordentligt i popularitet, från 70-talet fram till modern tid. Bara för att jag skriver om ämnet så betyder det inte att jag varken stödjer, uppmanar eller på något sätt rekommenderar personer från att utöva detta. Det är en väldigt farlig sport och i väldigt många fall även olaglig, speciellt när det gäller hopp från byggnader, vare sig det rör sig om i tätbebyggda områden eller ute på glesbygden. Sporten är än idag oreglerad, vilket betyder att det inte finns något officiellt förbund eller organisation som man kan vända sig till. All hoppning sker helt och hållet på egen risk och kan resultera i allt från böter till fängelsestraff, beroendes på vart man hoppar ifrån. Jag skriver dessa inlägg helt och hållet från en informativ aspekt.

5. The Empire State Building, New York City – USA

Staden New York bjuder på en massa trevliga aktiviteter och platser att besöka, varav The Empire State Building är en av dessa, en plats som man nästan bara måste bege sig till om man är i staden. Det är också mer än bara en plats där man kan ta del av en enastående utsikt, där du erbjuds en unik miljö att fria till din kära och ta utsöka bilder, det är också en plats som många base-jumpers gärna besöker och försöker hoppa ifrån, då byggnaden sträcker sig 300 meter upp. Härifrån kan ni se ut över New Jersey och Hudsonfloden, samma flod där piloten ”Sully” kraschlandade sitt passagerarplan och alla passagerare ombord överlevde. Det är dock inte utan risker som ett hopp görs härifrån, då både dryga böter och en tid i finkan kan vänta den som plockas av polisen.

6. Perrine Bridge, Idaho – USA

Näst ut beger vi oss till delstaten Idaho där vi hittar denna bro, The Perrine Bridge, som tar base-jumping till helt nya nivåer. Här behöver man varken klättra eller ta en hiss eller liknande för att komma upp till plattformen där man hoppar ifrån. Här kan du köra fram bilen till ena sidan av bron, bege dig upp på taket och sen hoppa ut över kanten. Därefter väntar ett fall ner i Snake Canyon men som hoppare måste man utlösa skärmen omgående, då det bara är drygt ett fall på 162 meter från bron ner till vattnet under den. Tack vare att det är så enkelt att hoppa härifrån så är också platsen en väldigt populär plats att hoppa från, vilket polisen också är medvetna om vilket har gjort att man ofta patrullerar området, i hopp om att avskräcka personer från att hoppa. Lyckas polisen få fatt i er, vare sig det är innan eller efter hoppet, så kommer det med största sannolikhet innebära dryga böter, även om ett fängelsestraff inte finns med på listan över konsekvenser.