MontBlanc

Blog

Blog

Varför hoppar vi bungyjump och fallskärmshoppning?

maj 25, 2018, Författare: Melker

Många söker spänning i livet och en del vill utmana sig själva och få en adrenalinkick helt enkelt och då är det många som hoppar Bungy eller fallskärm. En del gör det istället för att dricka alkohol.När man hoppar bungyjump har man en stor gummisnodd runt fotleden/ankeln och slänger sig rakt ut i luften. Hisnande och skrämmande för vissa som aldrig någonsin skulle komma på tanken, men för en del är detta den ultimata upplevelsen av spänning och för att få en adrenalinkick i sin annars så tråkiga tillvaro. För en del som hoppar för första gången är det en skrämmande upplevelse, men för andra är det så spännande att de fortsätter att göra det flera gånger bara för att få den där “extra kicken” som händer i kroppen när adrenalinet strömmar till.

När man hoppar bungyjump sitter man som sagt bara fast i en “gummisnodd” men av det kraftigare slaget. Säkerheten är väldigt noggrann och utrustningen kollas över hela tiden. Finessen med att hoppa är att det helt enkelt skall kännas otroligt omvälvande och omskakande. Då maximeras upplevelsen av det höga hoppet.

Farligare att bli full än att hoppa bungyjump

En del påstår att det är farligare att bli full än att hoppa bungy, men det kan nog diskuteras mycket. Alkohol och andra droger kan aldrig ge en människa en hälsosam kick just som bungy och fallskärmshopp kan göra. Det är som ett rus för en del människor att hoppa från höga höjder och det känns befriande för dem och de “blir som nya människor” och får en fantastisk energi av detta. Man är helt i naturens händer och bara det är en fantastisk upplevelse. En dam som heter Dorothy Custer och var 102 år 2013 hoppade bungyjump från en bro på 148 meters höjd! Det är inte så många gamla människor som tänder till på att göra detta så sent i livet. Läkarna avrådde henne bestämt från att hoppa, men Custer trotsade alla lagar och gjorde det i alla fall. Hon hoppade från bron i amerikanska Twin. Först var det meningen att hon skulle hoppa från ett plan, men det blev en annan variant. Custer tyckte efteråt att hoppet var alldeles för kort! En mycket “modig” kvinna. Klippet när damen hoppas finns nu på Internet.En annan person, en äldre herre som heter Karl-Henrik Alp firade sin 80-årsdag genom att hoppa fallskärm. Detta fick han i present! Han gillar utmaningar säger han och gillar inte alls att sitta hemma och “rulla tummarna”. Han har vandrat i djungeln, cyklat vätternrundan, åkt Vasaloppet elva (!) gånger samt sprungit Lidingöloppet, så han går minsann inte av för hackor när det gäller spännande aktiviteter trots sin höga ålder. Gåvan fick han av sin sambo, barn och barnbarn. Herr Alp har alltid drömt om att få hoppa fallskärm, åka ballong eller hoppa bungyjump så nu tyckte släkten att det var dags för det stora äventyret. Allra helst hade han velat hoppa bungyjump, men hans döttrar gick konstigt nog inte med på det.

Farligare att bli full än att hoppa bungyjump